Kinderyoga

Kinderyoga is bewegen als een verhaal

Kinderyoga is meer dan enkele houdingen en wat bewegingen. In de lessen beelden de kinderen een verhaal dat wordt verteld uit met kinderyogahoudingen. We gebruiken relaxatie, dans en beweging, ademhaling, massage, meditatie en visualisatie, kinderyogaspelletjes. We stimuleren de verbeeldingskracht en de creativiteit van onze jonge yogi's.

Door de afwisseling van actie, beweging, ontlading en rust en relaxatie tijdens kinderyoga (her)ontdekken kinderen de mogelijkheden van hun lichaam. Ook hun innerlijke wereld wordt bij kinderyoga aangesproken.

Wat een positief zelfbeeld en een gegrond vertrouwen en innerlijke rust teweeg brengt. Wat dan weer bijdraagt tot betere en langere concentratie, positief denken, respectvol omgaan met zichzelf en anderen, durven opkomen voor zichzelf en de wereld om je heen, …

Kinderyoga houdt ook het lichaam soepel, verbetert de motoriek en kan hierdoor ook een betere nachtrust geven. Tijdens kinderyoga is er geen druk om te presteren en zijn er geen verwachtingen die moeten worden ingevuld.

Ze mogen gewoon ‘zijn’


info@lotusland.be - 0491 29 53 23 - facebook

Lotusland vzw, Hagenbroeksesteenweg 57, 2500 Lier

rekeningnummer BE25 7370 4736 9082